top of page
Търсене

Стремеж към съвършенство

Guest favorite
Guest favorite

В динамичния свят на Airbnb да се отличиш пред конкуренцията е от решаващо значение. Днес ще разгледаме новата система на Airbnb - Guest favorite, която класира обявите в категории като най-добрият 1%, първите 5%, първите 10% и дори последните 10%.


Топ обяви: Стремеж към съвършенство

Airbnb въведе система за класиране, която надхвърля добре познатия статус на супердомакин. Сега имотите могат да получат значка „Любимец на гостите“, ако отговарят на следните критерии:

 • Най-малко пет отзива от гости

 • Оценка от 4,9 или по-висока

 • Положителна обратна връзка за конкретни аспекти като чистота, точност на информацията в обявата, комуникация, местоположение и тн.

 • Без анулации на гости


Преоценяването се извършва ежедневно, а не както при Суперхост на тримесечие.


Разлика между Guest favorite и Superhost
Разлика между Guest favorıte и Superhost

Значка за Guest favorite: Тази значка се показва на видно място на началната страница и в резултатите при търсене, което прави тези обяви по-видими за гостите. Ако вашата обява е сред най-добре представящите се имоти в рамките на предпочитаните от гостите, тя може да получи допълнителни акценти като:

 

Топ 10%: Представени от икона със златен трофей и значка

Топ 5%: Подобно на първите 10%, но означава по-високо класиране

Топ 1%: Върхът на обявите в Airbnb, представящи най-добрите имоти


Тези значки и акценти не са просто естетически добавки. Те сигнализират на потенциалните гости, че вие предоставяте наистина качествени услуги. Видимостта на тези значки може значително да повлияе на решението на госта за избор на място за настаняване.


Последните 10%: призив за подобряване

Докато горните акценти възнаграждават високите постижения, Airbnb идентифицира и последните 10% от обявите. Тази категория включва имоти, които постоянно получават лоши оценки и отзиви. На тези обяви се дават предупреждения от системата, че има риск да бъдат премахнати, ако не бъдат направени подобрения в качеството на предлаганите услуги.


Индикатори за лошо качество:

 • ниски оценки и отрицателни отзиви: гостите имат възможност да индикират за проблеми като чистота, неточни описания или лоша комуникация.

 • проблеми с надеждността: честите анулации или неявявания могат сериозно да повлияят на репутацията на вашата обява.


За домакините това, че са на дъното на класацията трябва да служи като сигнал за подобряване на техните услуги. Лошото качество може да е резултат от различни проблеми, като чистота, неточни описания или некачествена комуникация. Целта на Airbnb с тази система е да повиши цялостното качество на обявите, като гарантира по-добро изживяване за гостите и справедлив шанс за домакините, които са посветени на осигуряването на изключително добри услуги да изпъкнат пред останалите.

 

Защо има значение ?

Новата система на Airbnb има за цел да създаде истинска надпревара за качество между домакините. С милиони налични обяви е важно да помогнете на пътуващите да намерят най-добрите опции чрез ясни и надеждни класации. Този подход не само облагодетелства гостите, но и възнаграждава домакините, които са в постоянен стремеж да предоставят висококачествени услуги.


Ползи за гостите:

 • по-лесно вземане на решения: гостите могат бързо да идентифицират най-високо оценените имоти въз основа на ясни значки и акценти.

 • гарантиране на качеството: значките действат като гаранция за превъзходно изживяване, като насърчават гостите да резервират с увереност.

Ползи за домакините:

 • повишена видимост: по-високо класираните обяви със значки е по-вероятно да се показват първи в резултатите от търсенето.

 • подобрена репутация: постигането на значка от най-високо ниво може да повиши доверието във вас и да привлече повече резервации.

 • мотивация за подобрение: познаването на критериите за тези акценти може да стимулира домакините да подобрят своите услуги и да поддържат високи стандарти.


Навигация в новата система

За да се възползват ефективно от тези акценти, домакините трябва да се съсредоточат върху поддържането на високи стандарти във всички аспекти на своите обяви. Ето няколко съвета:

 • постоянно качество: уверете се, че вашият имот е точно описан, винаги чист и добре поддържан.

 • отлична комуникация: отговаряйте бързо на запитвания и предоставяйте ясна, точна и полезна информация на гостите.

 • положителни отзиви: насърчавайте доволните гости да оставят отзиви и да се отнасят конструктивно към всяка отрицателна обратна връзка.


Избягване на последните 10%:

Наблюдавайте обратната връзка от гостите и редовно проверявайте вашите отзиви и оценки, за да идентифицирате в кои области трябва да направите подобрения.

Действайте спрямо предупрежденията: ако Airbnb ви изпрати предупреждение за проблем, приемете го сериозно и незабавно вземете мерки за разрешаването му.

Бъдете надеждни за гостите и избягвайте анулирането на резервации. Уверете се, че вашият имот е наличен, както е посочен в календара.


Като домакин не забравяйте, че информираността и проактивността относно промените в системата и начина на работа може да доведе до по-голям успех за вас и до повече резервации!

173 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page