top of page
Търсене

Тенденции в обзавежданетоТенденции в обзавеждането
Тенденции в обзавеждането

Време за промяна

Забелязали ли сте как се променя работата на Airbnb? Наблюдаваме толкова бърза динамика в развитието не само на сайта, а на цялостната философия както на домакините, така и на пътуващите. Ако до скоро платформата беше предпочитана, заради бързата и лесна възможност за резервация, както и реалните отзиви и коментари от клиенти които позволяваха на туриста да избере най-подходящото място за себе си, то в последната година наблюдаваме преминаването ѝ от платформа за „просто нощувки“ към възможност за „невероятни изживявания“.


Що е то "Невероятни изживявания"?

До неотдавна в сайта се виждаха единствено места за престои, като изборът беше огромен и имаше различни филтри, улесняващи търсенето според предпочитаните удобства. Сега обаче филтрите са много повече и не се набляга на стандартните удобства, а на изживяването, което човек може да получи – къщи в пещери, върху дървета, домове със странни форми и на странни места и дори самолет, превърнат в дом. Това е новата тенденция - изживявания. Airbnb направи отделна секция с това име. В нея можете да откриете къщата X-Mansion в Ню Касъл САЩ, където да влезете в уникалната лаборатория на Звяра, да участвате в занятия в Стая на опасностите, да учите бойни изкуства, има стая на войната, а за завършек – получавате диплома и снимка на класа, с който сте учили да развивате силите си. Това е само едно от многото изживявания, които платформата предлага – има турне с музиканти, създаване на персонален костюм на супергерой, на гости на рок звезда, къща като музея Орсе, игри с Хаби Лейн и още безброй забави. Дойде време в което гостите не търсят само подслон, а усещане, създаващо незабравими спомени. Нещо, за което да говорят и да си спомнят дълго. Интересно е, че такъв тип домове са с многократно по-високи цени, и почти със 100% заетост, което говори за интереса на пътуващите към точно такива места и изживявания.


Как да превърнем дома си в необикновено място?

Ако сте от хората, които се развиват постоянно и искате имотът, който отдавате да има свой стил и да е в духа на тенденцията „невероятно изживяване“, то следващите няколко идеи са за вас!

Не е нужно да харчите луди пари, за да изградите интересен интериор. Достатъчно е да оформите идеите си и да наблегнете на акцентите, които ще свършат основната работа. Ако не знаете от къде да започнете – съветвам ви това да е изборът на стил.


Ето няколко идеи за тематика от нас:

  • комикси – кой не обича да чете комикси? Те са винаги актуални и забавни.

  • музикална тематика – в днешно време има купища новоизгряващи звезди на музикалната сцена, но винаги можете да заложите на някой легендарен музикален идол от близкото минало.

  • филмова тематика – можете да превърнете дома си в част от снимачен терен и гостите да се почустват като истински суперзвезди.

  • изкуство – можете да използвате стените на жилището, за да създадете невероятни картини!

  • игри – ако имате подрастващ в дома си, то той ще даде най-точните съвети за актуалните видеоигри, както и декорирането, приближаващо се до видео света. Тук е актуална и идеята за стая на загадките.

  • занаяти – хората ще се радват да прекарат една нощ в дома на грънчар, мелничар, хлебопроизводител, а защо не и дърводелец…


От къде да започна?

Ако вече сте избрали тематиката, към която ще се придържате, то е време да пристъпите към действие. Изберете всички предмети, върху които ще акцентирате и ще замените, или преправите, така че да внесете духа на изживяването. Направете си списък, който да ви помогне – ще се изненадате колко неща ще откриете случайно. Ако списъкът ви е винаги във вас, то има голяма вероятност да съкратите времето си за търсене и покупка. Имайте предвид, че всяко едно кътче може да бъде променено – стените могат да бъдат изрисувани (съветвам ви да потърсете професионалист за това), всички текстилни изделия в дома могат да носят информация – от чаршафите и възглавниците до пердетата, килимите и покривките, мебелите могат да бъдат променени, или заменени с подходящи за стила, към който се стремите.

 

Ето и няколко примера за такива апартаменти в България.


Апартамент в стил библиотека:


Дневна библиотека
Дневна библиотека

Баня библиотека
Баня библиотека

Спалня библиотека
Спалня библиотека

Основна спалня библиотека
Основна спалня библиотека

Апартамент в стил рок енд рол:


Спалня рок енд рол стил
Спалня рок енд рол стил

Спалня рок енд рол стил
Спалня рок енд рол стил

Всекидневна рок енд рол стил
Всекидневна рок енд рол стил

Снимки - Flataway.com


Правила за обзавеждане

Акцентирането върху детайлите е основното, но трябва да внимавате да не прекрачите границата и да влезете в зоната на кича!

И запомнете – това е вашият дом и всичко ви е позволено, развихрете въображението си и създайте едно наистина специално място за вашите гости!

38 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Komentar


bottom of page