top of page
Търсене

Две български компании с 4 номинации на световните награди за ваканционни имоти

За пета поредна година в Лондон този месец ще се проведат световните награди Shortyz, които отразяват постиженията на компании в сферата на ваканционните имоти. Сред участниците са платформи като Homes & Villas by Marriott Bonvoy на най-голямата хотелска верига в света, Blueground, Guesty, Landing и други платформи, оператори и софтуерни компании от сектора. 



Тази година в 4 от 20-те категории на наградите попадат и две български технологични компании. Платформата Flataway, която стартира преди едва година, но вече предлага настаняване в над 100 дестинации в Европа и Латинска Америка, е номинирана в категорията “Най-добър абонаментен модел”, а нейният изпълнителен директор Борис Павлов ще се състезава за приза “Изгряваща звезда”. Hostify, която предлага технологични решения на мениджъри на имоти в цял свят, също е отличена с 2 номинации - за най-добър софтуер за управление на ваканционни имоти (PMS) и най-добър канален мениджър. 


Flataway е първата компания в света, която предлага т.нар. “Subscription living”. Иновативната услуга дава възможност на работещите от разстояние да сменят различни дестинации като плащат фиксиран месечен наем и винаги отсядат в професионално управлявани апартаменти. Subscription living моделът става все по-разпространен не само сред дигитални номади, но и сред хора, които пътуват често. Звездата от MasterChef Божана Кацарова е от първите българи изпробвали услугата, отсядайки за няколко седмици в Мексико Сити и Берлин. 





Освен настаняване, Flataway предоставя софтуер и аутсорсинг услуги на компании за управление на имоти, включително комуникация с гости, динамично ценообразуване и дигитални гидове за гости. Част от софтуерните решения са изработени от другата номинирана българска компания Hostify, която през последните години набра значителна скорост в Испания, Португалия, Англия, Мексико и САЩ. Нейното SaaS (software as a service) решение е препоръчвано и от самите Airbnb, които правят своя независима оценка на интегрираните с тях технологии.





Гласуването за наградите Shortyz е отворено до обяд на 10-ти Април, а церемонията по награждаването ще се проведе на 23 Април в Лондон. Всеки може да подкрепи българските компании като даде своя глас на уебсайта https://theshortyz.com/ . 

47 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

АТИИ 2.0

bottom of page