top of page
Търсене

АТИИ 2.0





В началото на 2019г. създадохме Асоциацията за туристически имоти и иновации (АТИИ). Идеята за сдружението се роди покрай усилията на хората, които се опитват да прилагат иновации в туризма като оползотворяват потенциала на новите технологии и бизнес модели, родени от споделената икономика.


Това са хора, които ползват онлайн платформи, за да посрещат в жилищата си посетители от различни краища, дошли да опознаят България. Това са хора, които правят престоя на гостите по-пълноценен, било чрез интересни турове или вълнуващи преживявания. Това са хора, които промотират България в нови дигитални платформи и с една публикация успяват да запалят интереса на милиони хора по света. Това са хора, които с труда си допринасят изключително много за развитието на България, въпреки пречки от най-различно естество. Целта на АТИИ е да представлява тези хора, да подобрява туристическата инфраструктура и да работи за премахването на пречките за развитие на българския туризъм в условията на 21ви век.


Малко след създаването си АТИИ отбеляза и най-същественото си постижение - с подкрепата на българската стартъп асоциация БЕСКО успяхме предотвратим забраната на Airbnb в България. Последва друго предизвикателство за нашите членове - пандемията, но българският пазар се оказа достатъчно устойчив и през 2024г. вече е напълно възстановен, АТИИ вече официално е една от единадесетте браншови туристически организации в България.


След тези премеждия и постижения, време е да работим за по-добри регулации, по-високи стандарти, по-добра информираност и разпознаваемост. До момента АТИИ се финансира от доброволчески труд и средства от три компании за управление на имоти, но за да постигнем целите си ни трябва и вашата помощ.



14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page